neděle 6. ledna 2008

Setkání se zástupci municipality i na téma digitalizace

Také letos na jaře proběhne tradiční a hojně navštěvovaná akce ISSS. Setkání bude významné i z hlediska startu realizační fáze přechodu na digitální vysílání a ve vztahu k rozjezdu informační kampaně zaměřené na regionální sféru.
Ve dnech 7. a 8. dubna 2008 se v Hradci Králové uskuteční již jedenáctý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě. Politici, zástupci státních orgánů i samosprávných celků, stejně jako odborníci či dodavatelé moderních technologií, se opět setkají v kongresovém centru Aldis a budou se dva dny intenzivně věnovat aktuálním otázkách souvisejících s informatizací veřejné správy.
Předběžný návrh hlavních témat konference ISSS 2008
· eGovernment v ČR -- "EGON žije!"
· bezpečnost informačních systému, archivace
· multiplatformní služby pro občany, portály veřejné správy
· eJustice
· digitalizace televizního vysílání
· komunikační infrastruktura , eHealth -- ICT ve zdravotnictví , elektronizace veřejné správy, e-doručovani, datové schránky , GIS a mapové služby ,financováni projektů, strukturální a jiné fondy ,ICT podpora v cestovním ruchu, životním prostředí, krizovém řízeni, dopravě aj. , e-learning, počítačová gramotnost a vzdělávání ,INSPIRE, základní registry, povinnosti samospráv v souvislosti s novelami ICT zákonů, normy v ICT ,best practices měst, obcí a regionů , LORIS/V4DIS -- výměna zkušeností s partnery z EU a zemí Visegradu

...................
Z dalších tradičních akcí , kde se diskutovalo i o digitálním vysílání, zatím nejsou známy podrobnosti - například k pravidelné výroční konferenci ČAEK (dříve ČACC) , která se tradičně odehrávala na jaře každého roku. Letošní případná akce ČAEK zatím není ani na anonci evropské asociace ECTA, jejíž je ČAEK členem.

Žádné komentáře: