středa 19. prosince 2007

Jaké novinky pro digitalizaci přinese tento čtvrtek?

Stalo se téměř „pravidlem“, že návštěva členů nejvyššího vedení televize NOVA na Barrandově přinese nějaké významné věci, rozhodnutí, změny či prohlášení. Mj. to bylo například nejen při zahájení digitálního vysílání v další oblasti, ale i spíše při návratu k analogu na Domažlicku.

Tento čtvrtek se také očekává veřejné oznámení výsledků projednávání výsledné verze Technického plánu přechodu na Radě ČTÚ. Návrh je již dokončen a dnes by se měly schválit závěrečné úpravy. Tomu předcházely intenzivní konzultace s provozovateli vysílání a zejména s operátory. Je jasné, že ne všechny požadavky ze strany provozovatelů jsou akceptovatelné. Připomínku k TPP v přípravné fázi uplatnila také Národní koordinační skupina, a to ve vztahu k připravované informační kampani ve vazbě na TPP (vypínání primární a sekundární sítě vysílačů...). Návrh by měl jít po souhlasu Rady ČTÚ do 15tidenního meziresortního připomínkového řízení.

Očekávaná čtvrteční návštěva Adriana Sarbu, nyní provozního ředitele celé skupiny CME, by se podle více zákulisních zdrojů měla také týkat možného vyjádření TV NOVA k TPP (podle některých zainteresovaných novinářů se neočekává příliš pozitivní zpráva). Očekává se ale především hodnocení rozjezdu programu NOVA CINEMA a podle některých informací i některé možné novinky ve vztahu k satelitnímu vysílání (delší dobu se spekuluje i o změně a přechodu k jinému zprostředkovateli přístupu na sat, nejčastěji je řek o DIGI TV).

Žádné komentáře: