neděle 23. prosince 2007

...dění kolem prezidenta

Myslím , že nás čeká více než měsíc velmi líbivých,"sladkých" a uhlazených (a zpravdila předem precizně připravených) předvolebních výroků, hodnocení, komentářů a fandění některých médií v souvislosti s volbou prezidenta. Některá média a novináři pojala volbu prezidenta jako svůj hlavní úkol a neskrývaně (až kontraproduktivně) podporují všemi prostředky některého kandidáta. Myslím, že i laik se zamýšlí nad aktivitami například evidentně stranícího aktualne.cz, kde je den co den nějaký podpůrný text ve prospěch česko-amerického kandidáta ČSSD a dalších stran Jiřího Švejnara.
Fráze zaplnily dnešní slovník (...odblokovat, odpolarizovat,vést nebo alespoň zahájit diskuzi, konstruktivní, pozitivní, spojující, komunikující,otevřený...)

Zajímavé jsou i některé televizní pořady, jakkoliv smíchané s trochu vánočně laděným kýčem. Jeden z komentářů je možné přečíst třeba zde:
http://daniel-deyl.blog.tyden.cz/clanky/1485/co-se-stalo-janu-krausovi.html

...O tom, že Klausovi přibývající věk na přijatelnosti nijak nepřidává, máme důkazů denně dost. Páteční rozhovor připomněl těm, kteří na to snad pozapomněli, že pro Havla platí totéž. To by mohla být dobrá zpráva. Jen je škoda, že se to stalo za cenu proměny Jana Krause - doufejme, že jen dočasnou - v oddaného psíka....

Pro ukázku počátek na aktuálně.cz, dále pak mnoho dalších
...Přemýšleli jsme, jakým způsobem dotyčný text zprostředkovat Vám, čtenářům Aktuálně.cz. Nakonec mne napadlo, že panu profesorovi založím blog. Trochu atypicky, bez jeho vědomí. Za což se mu tímto omlouvám. Je tedy možné, že tento první příspěvek je zároveň i posledním. Jeho autor se k ničemu nezavázal. Ani nemohl. Nicméně panu profesorovi napíši. Napadá mne i optimističtější scénář, co se další existence tohoto blogu týče. Uvidíme...Libor Stejskal, editor blogů ....

Žádné komentáře: